Leírás és Paraméterek
Kiszerelés: 1 kg
Csomagolás: műanyag zacskó
Összetétel: eredeti brontei pisztácia 100%
Leírás: Finomra, liszt szerűvé őrölt natúr pisztácia.
Allergén: A diófélék, így a pisztácia is, allergénnek minősül!
Minőségmegőrzési idő: lásd az eredeti címkén
Tárolás: felbontás után fénytől védett, hűvös és száraz helyen. Hűtőben tárolás esetén nagyon jól záródó dobozban ajánlott csak!
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | 578 kcal |
- Teljes zsír | 52 g |
- Fehérje | 21 g |
- Szénhidrát | 6,5 g |
- Rost | 12 g |
- Ásványi só | 2 g |
- Nátrium | nyomokban |
Villámgyors szállítás
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Óriási raktárkészlet
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Segítünk ha elakadtál
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Segítünk ha elakadtál
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore
Recept
Recept:
Pisztáciás Lasagna
Hozzávalók:
350 gr. lasagna tésztalapok
1 l tej
70 gr. fehér liszt
80 gr. vaj
200 gr. őrölt parmezán sajt
2 db mozzarella
60 gr. pisztácia liszt
szerecsendió, só és fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Kezdjük a besamel elkészítésével. Olvasszuk fel a vajat, közben keverjük hozzá a lisztet. Pirítsuk egészen világosbarnára. Adjunk hozzá egy csipet sót majd folyamatos keverés mellett a tejet, de vigyázzunk, hogy közben ne legyen csomós. A kész és sűrű mártáshoz adjuk hozzá a pisztácia lisztet, a csipet szerecsendiót és az őrölt fekete borst, majd tegyük az egészet félre későbbre.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Fogjunk egy kivajazott tepsit és kezdjük el a rétegeket lerakni. Elsőnek tegyünk az aljára a pisztáciás besamelből, borítsuk be egy réteg lasagna tésztalappal, majd újra besamel mártással és adjunk hozzá mozzarella csíkokat és hintsünk rá az őrölt parmezán sajtból. Eszerint folytassuk a rétegelést tovább, de úgy, hogy a végére a legutolsó szint a pisztáciás besamel és az őrölt parmezán sajt maradjon.
- Takarjuk le alufóliával és az előmelegített sütőben süssük 180-200 °C-on kb. 25.30 percig.